Mitt golfhandicap

Handicap i golf är ett sätt att se hur bra du är. Handicap innebär att du får en viss poäng angiven till dig som visar hur bra du är. Om du till exempel har ett handicap på 8 och du spelar en 18-hålsbana med 74 i par så beräknas det att du med ett handicap på 8 kommer att få 82 det vill säga 8 slag över par. Ett lägre handicap är alltså bättre då det innebär att du behöver färre slag för att sänka din boll.

Vad är mitt golfhandicap?

Mitt golfhandicap i nuläget är 11, men jag arbetar på att få ned det ännu lägre – det är någonting som kan vara roligt att veta om mig. Om du är en nybörjare på golf så kan det verka komplicerat att räkna ut sitt handicap, men faktum är att det är relativt enkelt. Allt du behöver göra är att spela ett par rundor golf med en vän. När du väl får ditt handicap så kommer du förmodligen att sänka det rejält i början då du blir allt mer duktig på att spela golf.

När du har spelat ett tag så kommer du troligtvis att fortsätta att förbättras men i en allt långsammare takt då du närmar dig ditt ”sanna golfhandicap”, det vill säga det handicap som bäst reflekterar din förmåga som golfare. Det är dock fullständigt naturligt att det blir allt svårare att sänka sitt handicap desto längre man spelar.

Hur räknas handicap ut?

Du behöver inte oroa dig över att räkna ut detta på egen hand. De allra flesta golfklubbar gör detta åt dig och de knappar helt enkelt in din poäng i systemet för att få fram ditt nya handicap. Detta är väldigt smidigt då du ändå måste hålla koll på din poäng när du spelar golf. Nu när du vet hur handicap fungerar så är det bara att sätta fart med att försöka sänka det så mycket som möjligt. Lycka till!