Begrepp som är bra att kunna

Det finns en hel del olika begrepp som är bra att kunna när man är golfare. Detta är främst för att kunna kommunicera med andra golfare, men det kan även kännas rätt bra att kunna imponera om man tar med sig en nybörjare till golfbanan genom att använda begrepp som låter överdrivet professionella.

Bra begrepp att kunna

De självklara begreppen som är bra att kunna är ”Albatross” som innebär att man sänker bollen på tre slag under par. ”Birdie” som innebär att man sänker bollen på ett slag under par och ”Eagle” som innebär att man sänker bollen på två slag under par. Andra begrepp som är bra att kunna är ”Chipp” som är ett sorts slag där målet är att få bollen att stanna så nära hålet som möjligt eller rentav att sänka bollen. En chipp spelas vanligtvis med en järnklubba och används vanligtvis när man ligger ett kort avstånd utanför greenen.

”Slice” innebär att en högerhänt golfare får bollen att rotera medurs medans motsatt gäller för en vänsterhänt golfare. Slice är ett fel som många nybörjare i golf råkar göra. Det finns alltså en hel del olika begrepp och regler man behöver kunna när man väljer att börja spela golf.

Måste man använda alla dessa begrepp?

Svaret är nej, man måste inte använda några alls av de begrepp som finns. Men det kan vara en bra idé att lära sig de vanligaste begreppen som används inom golf för även om man inte planerar att använda de själv så finns det gott om andra golfare som använder dem. För att undvika pinsamma situationer där du inte hänger med i konversationen, så kan det alltså vara en bra idé att lära dig dessa begrepp om du planerar att spendera tid på golfbanan.