Golfbollar

Det finns ett antal olika golfbollar att välja bland när man först bestämmer sig för att börja golfa. Att på förhand veta exakt vilken boll som passar allra bäst för just dig kan vara svårt till en början och det enklaste sättet att komma fram till just vilken sorts boll som just du behöver är att helt enkelt prova sig fram.

Olika sorters golfbollar

Det är inte så att golfbollar skiljer sig massivt från varandra, utan det handlar tvärtom om små skillnader mellan de olika kategorierna. Men när det gäller golf så kan rätt sorts boll för ditt spel vara någonting som påverkar ditt resultat med flera slag.

När jag började spela så använde jag till exempel tourbollar med hög spinn, men när jag sedan bytte till mellanklassbollar så lyckades jag sänka mitt golf handicap en hel del. Det kan alltså vara en bra idé att prova på olika sorters golfbollar innan du bestämmer dig för vilken boll som du vill använda. Någonting som är viktigt att tänka på är dock att du inte ständigt byter bollar då detta kommer att påverka ditt golfande negativt.

Ta dig därför en viss tid att prova på olika golfbollar, välj sedan den sorts boll som känns allra bäst och lär dig sedan att spela på allra bästa sätt med just den boll som du har valt.

Vad skiljer golfbollarna åt?

Den enda skillnaden är egentligen själva spinnen på golfbollen. Det finns bollar med mycket spinn och bollar med lite spinn som kan påverka spelet en hel del. Om du till exempel vill ha rakare slag så kan det vara en bra idé att prova på en golfboll med mindre spinn. Den boll som jag använder, den så kallade mellanklassbollen, har en lagom mängd spinn för mitt spelande och den passar allra bäst för mig. Det är även den boll som är mest populär för just medelgolfaren.