Reglerna man behöver kunna

Det finns ett antal olika saker som kan vara bra att kunna när det gäller att spela golf. Alla dessa saker är inte regler för sig men de gäller ändå att hålla en så bra golfetikett som möjligt.

Var inte den långsammaste spelaren

Att vara den långsammaste spelaren på banan kan vara frustrerande både för dig som spelar och för de som är bakom dig och väntar på sin tur. Det är därför en bra idé att försöka hålla samma tempo som gruppen eller spelaren framför dig för att se till att allt ska gå till på ett så smidigt vis som möjligt.

Behåll ditt humör

Detta är ytterligare en sak som inte direkt står i någon regelbok men som är sunt förnuft när man spelar golf. Ingen tycker om att se en Happy Gilmore i verkligheten på golfbanan. Så se till att ha ditt humör i behåll oavsett hur frustrerande det än tidvis må vara att spela golf. De andra som är på banan för att spela golf är troligtvis där för att ha kul eller för att slappna av, så att stressa upp de andra spelarna kommer troligtvis inte att uppskattas allt för mycket.

Lär dig alla småsaker

Det finns mängder av småsaker som är bra att kunna när det gäller att spela golf. Det är allt från begrepp som är bra att kunna, till att veta vilka regler som gäller om bollen till exempel skulle ramla ned från din peg och så vidare. För övrigt får du lägga upp bollen på din peg igen om den skulle åka av utan några bestraffningar, om det är ditt första slag. Men det finns en hel del olika småsaker som alla är viktiga att kunna när det gäller golf. Du blir garanterat inte avstängd från banan om du inte kan allt men de gör att du uppskattas av de andra spelarna en hel del.