Spela på golf

Att spela, eller tippa, på golf är någonting som har blivit allt mer populärt under senare tid. Detta är främst på grund av att så kallade sportsbooks har blivit mer populärt, det vill säga att man spelar på sport på nätet. Jag personligen spelar på golf hos LeoVegas där jag även tycker om att spela spelet Golf n Monkeys. Men hur går det egentligen till när man tippar på golf?

Hur man tippar på golf?

Vanligtvis när man tippar på golf satsar man pengar på vilken golfare som kommer att vinna en viss turnering. Det kan även finnas alternativ att tippa på så kallade head to head-matcher där du helt enkelt satsar pengar på att en golfare kommer att avsluta turneringen på en bättre plats än en annan golfare. Det finns ett stort antal turneringar att välja bland och vanligtvis sorteras dessa efter vilket land som de spelas i.

Strategier att använda när man tippar på golf

Det som är bra med golf är att en ny stjärna kan dyka upp från ingenstans vilket gör att det är en väldigt spännande sport att spela på. Det finns ett antal elitgolfare som vanligtvis har relativt låga odds på grund av att de normalt avslutar turneringar på topplaceringar.

Men det finns ett antal spelare som är direkt under dessa proffs på turneringar som enkelt kan vinna en turnering om de har turen på sin sida och dessa spelare har ofta högre odds på grund av att de inte är på samma nivå som de andra elitgolfarna. Det kan alltså vara en bra idé att välja att tippa på någon av de golfare som har lite bättre odds då det alltid finns en chans att dessa ska vinna en turnering. Det finns dock ingen direkt strategi som är bättre än andra. Det bästa är att prova att tippa på golf själv för att sedan komma fram till en strategi som man själv tycker allra bäst om.