Min golfklubb

Jag är med Gripsholms Golfklubb och spelar ganska ofta på deras golfbana. Klubben ligger i Mariefred och trots att det inte är den mest välkända golfklubben i Sverige så har den en viss charm.

Någonting som underlättar en hel del är möjligheten att ha en caddie i mobilen där man kan få kompletta banguider, se avstånd till greenen och scoren upp till fyra spelare. Det underlättar en hel del för alla som är inblandade och det är någonting som jag tycker mycket om med Gripsholms GK.

Varför jag började spela golf?

Jag började spela golf därför att det är en väldigt avslappnande hobby som ändå är mycket underhållande när man väl har kommit in i det. Det känns otroligt bra varje gång när man lyckas med att bli av med ett slag eller två när man har spelat 18 hål. Jag tycker även att det är spännande att följa mina förebilder inom golfen och se hur de spelar för att sedan försöka att applicera det till mitt eget spel för att bli en bättre golfare. Det är en otroligt avslappnande upplevelse att ge sig ut på banan när det är fint väder och njuta av sin favorithobby helt enkelt. Det skadar heller inte att de allra flesta som spelar golf är väldigt trevliga människor, så det är inte allt för ovanligt att man träffar både nya och gamla vänner när man åker till golfbanan.

Vad är bra att tänka på när man ska välja en golfklubb?

Det finns ett antal olika saker att tänka på när man ska välja en ny golfklubb. Det allra första är förstås att välja någonting som ligger någorlunda nära där man bor. Att vara med i en golfklubb i Skåne när man bor i Norrland är till exempel väldigt ologiskt. Så hitta de golfklubbar som ligger i din närhet till att börja med.Därefter är det helt enkelt bara att välja den golfklubb som erbjuder den bana som du njuter allra mest av. Det finns en hel del variation när det gäller golfbanor som olika klubbar har att erbjuda. Om du till exempel tycker om att träna samtidigt så kan det vara en bra idé att välja en golfklubb som erbjuder gym, och så vidare. Det handlar helt enkelt om att hitta den golfklubb som erbjuder de saker som just du har användning av.