Mina förebilder inom golfen

Jag har ett par olika förebilder inom golfen beroende på vad man menar. Jag ser självklart upp till spelare som Tiger Woods som har lyckats med en hel del i en relativt ung ålder. Han var världens främste golfare under en väldigt lång period och han vann PGA player of the year-priset hela elva gånger. Så det är klart att man ser upp till honom även om han inte har varit riktigt lika duktig på senare tid.

Svenska golfare

När det gäller svenska golfare så ser jag upp till Henrik Stenson som spelar i både PGA och europeiska turneringar. Under OS 2016 i Rio så vann han en silvermedalj. Om han hade vunnit guldmedaljen så skulle han ha vunnit golfturneringar på alla sex kontinenter där golf spelas. Utöver detta så har han varit med på topp 10-listan över världens bästa golfare i över 250 veckor så det finns en hel del att säga om Stenson. Trots att han är lite för duktig för att vara med i svenska golftävlingar så är det ändå alltid spännande att se på en turnering när Stenson är med och tävlar.

Golfare från förr

Om man vill prata om golfare från förr som jag har som förebild så är det ett namn som dyker upp snabbare än alla andra, nämligen Jack Nicklaus. Han spelade från 50-talet fram tills 80-talet och han blev medlem i golfens Hall of Fame år 1974. Han blev även utnämnd till PGA Player of the year fyra gånger under 70-talet, så han var helt klart väldigt duktig. Det finns många som hävdar att Jack Nicklaus är den bästa golfaren genom tiderna och jag är en av de personer som håller med om detta. Trots att Tiger Woods närmar sig titeln så finns det i nuläget ingen golfare som är riktigt lika duktig som Jack Nicklaus var.